Dvanaestoro studenata i jedan mladi sportista nagrađeni sa po 30.000 dinara

nagrade

Leskovac – Dvanaestoro studenata i jedan sportista, koji su konkursnu dokumentaciju za dodelu jednokratne pomoći mladim talentima podneli u poslednjoj nedelji decembra prošle godine, dobili su od Grada po 30 hiljada dinara kao nagradu za postignute uspehe.

Za ovu namenu lokalna samouprava izdvojila je 400 hiljada dinara.

Iz Fonda za mlade talente do sada je u dva navrata, sa 10, 20 i 30 hiljada dinara, nagrađeno 163 – oje uspešnih mladih ljudi iz oblasti nauke i obrazovanja, kulture i umetnosti, sporta i za stručno usavršavanje.

-U budžetu za tekuću godinu predviđeno je pet miliona dinara za najuspešnije mlade ljude, a konkurs će biti raspisan u martu i trajaće do kraja kalendarske godine, rekao je Aleksandar Stojanović iz Agencije za lokalni ekonomski razvoj .

-Drago mi je što grad nagrađuje mlade talente i da je stao iza svojih studenata koji će jednog dana vratiti svom gradu ovu pažnju. Ja se trudim koliko mogu da postignem što bolje rezultate na studijama, a trenutno i kao volonter u Narodnom muzeju u Leskovcu, rekla je student četvrte godine arheologije Stanislava Anđelković, čiji je prosek ocena 9,07.

Danas nagrađeni studenti su ekonomskog, medicinskog, arheološkog fakulteta i farmacije sa visokom prosečnom ocenom kao i uspešna košarkašica.