Dve osobe sa invaliditetom dobile posao u Centru za socijalni rad

prijem kod meska

Leskovac – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović primio je Milenu Stanisavljević i Gradimira Stankovića koji su zasnovali radni odnos u Centru za socijalni rad.

Milena Stanisavljević diplomirani je inženjer industrijskog menadžmenta, a u Centru za socijalni rad radiće kao koordinator za sistem podrške osoba sa invaliditetom.

Gradimir Stanković diplomirani je ekonomista i radiće u delu finansija – podrške automatske obrade podataka.

U Leskovcu je situacija, po pitanju zapošljavanja invalidnih lica, znatno bolja u odnosu na onu u državi.

Ne evidenciji Nacionalne službe nalazi se 265 invalidnih lica, a samo tokom ove godine posao je dobilo 73 – oje nih, primenom mera predviđenih Zakonom o profesionalnoj orjentaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

“Zapošljavanje je najizraženiji ali, na žalost, samo i jedan od problema sa kojim se sureću osobe sa invaliditetom” rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i dodao da lokalna samouprava ulaže napore da ovoj kategoriji lica olakša svakodnevni život.

Ovom prilikom rečeno je da je u pripremi nova Odluka o socijalnoj zaštiti građana Leskovca čime će biti trasiran put u delu aktivnog uključivanja svih marginalizovanih grupa u sve oblasti društvenog života čime je lokalna samouprava pokazala veliku odgovornost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *