Obučavaju zavarivače za izgradnju Južnog toka

tehnicka

Leskovac – U Regionalnim centru za kontinuirano obrazovanje odraslih leskovačke Tehničke škole „Rade Metalac“ u toku je tromesečna obuka kandidata za argonsko zavarivanje. Sertifikati, koje će polaznici dobiti, biće priznati kod svih poslodavaca kako u zemlji tako i van nje.

Obuka se sastoji iz 300 sati praktičnog rada i 40 teorijskih časova nakon čega će kandidati proći kroz proveru znanja i veština.

„Zainteresovanost za zanimanje zavarivač je povećano, između ostalog, i zbog potražnje na tržištu radne snage prvenstveno usled radova na izgradnji gasovoda Južni tok gde se, prema nekim podacima, traži više hiljada lica“ rekao je koordinator obuke Slavoljub Tomić.

Obuku, koja će biti završena do kraja godine, sprovode i nastavnik praktične nastave Nebojša Milenković i profesor mašinstva Zoran Anđelković.

Ovo je inače prva obuka koju ustanova realizuje samostalno, bez učešća Nacionalne službe za zapošljavanje.

U Regionalnim centru za kontinuirano obrazovanje odraslih Tehnička škola „Rade Metalac“ može da realizacije obuke iz područja rada: mašinstvo i obrada metala  i elektrotehnika; iz stranih jezika – engleskog, italijanskog, kineskog i ruskog, iz oblasti informacionih tehnologija i kratke obuke po modularnom sistemu.

Usko stručna znanja zainteresovani kandidati moći će da steknu kada je reč o argonomskom, CO2 i elektrolučnom zavarivanju, ugradnji i održavanju vodovodnih i instalacija za grejanje i odvoda kao i upotrebljenih voda savremenim cevnim sistemom ali i o montaži klima uređaja i održavanju rashladnih i ugradnji solarnog grejanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *