Evo zašto ne možete da zakažete pregled kod izabranog lekara

sanja

Leskovac – Zaštitnik prava pacijenata u Leskovcu već šest meseci funkcioniše pri lokalnoj samoupravi.

Ovoj instituciji se sa različitim problemima do sada javilo dvadesetak naših sugrađana.

Pacijenti se najviše žale na nejavljanje na telefon medicinskog osoblja i to najviše u zgradi Starog ureda.

Neretko se zbog toga dešava da pacijenti ne mogu da zakažu preglede kod svojih izabranih lekara, rekla je za našu televiziju Sanja Conić koja je postavljena za zaštitnika pacijentovih prava u Leskovcu.

 „Razgovarali smo swa direktorom Doma zdravlja, on je promenio sve medicinske sestre koje su se javljale, pa se nadam da je taj problem rešen“ kaže Conićeva.

Inače, zdravstvena stanica u Starom uredu nije jedina u kojoj se javlja ovaj problem.

Recimo, na zvaničnom sajtu leskovačkog Doma zdravlja još uvek stoje pogrešni brojevi telefona kao i pogrešno radno vreme lekara u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ukoliko pozovete na neki od ovih telefona, nećete uspeti da dobijete vezu.

Pacijenti imaju primedbe i na ugrožavanje prava na poštovanje njihove privatnosti. U medijima je pre par meseci jako popularan postao snimak objavljen na YouTubeu od strane Leskovčanina na kome se vidi da jedan lekar sa neutrologije u trenutku u svojoj kanceklariji prima desetak i više pacijenata.

Zaštitniku pacijentovih prava možete se javiti svakog utorka, srede ili četvrtka u zgradi lokalne samouprave od 8 do 11 časova.