Film “Nebesa” Srđana Dragojevića otvara ovogodišnji LIFFE

Leskovački internacionalni festival filmske  režije – LIFFE svečano će biti otvoren u  četvrtak 16. septembra u 18 časova, izložbom u galeriji Narodnog muzeja pod nazivom „40 godina od snimanja filma Majstor i majstori“.

Ova izložba će biti priređena  u čast ovogodišnjeg laureata nagrade “Živojin Žika Pavlović“ Gorana Markovića koja se dodeljuje za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu.

LIFFE će ove godine trajati do 21. septembra, a tokom pet dana festivala biće prikazano 11 filmova u takmičarskom delu programu, četiri izložbe i više onlajn predavanja, najavio  je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Leskovac Dragan Jović, urednik filmskog programa  Leskovačkog kulturnog centra.

Nakon otvaranja izložbe u Narodnom muzeju, ceremonija svečenog otvaranja festivala biće organizovana u Narodnom pozorištu. Ovogodišnji LIFFE otvoriće film „Nebesa“ u režiji  Srđana Dragojevića, a glumačka ekipa ovog ostvarenja na čelu sa Srđanom Žikom Todorovićem  boraviće u Leskovcu. 

Pored projekcija u Narodnom pozorištu i Leskovačkom kulturnom centru, i ove godine biće organizovana onlajn platforma.

LIFFE  se ove godine  našao u grupi najprestižnijih i najposećenijih  festivala od nacionalnog značaja kojih ima ukupno sedam i čiji će predstvnici potpisati memorandum o saradnji.

Osnovni cilj je umrežavanje festivala  posvećenih filmskoj  umetnosti  što bi omogućilo lakšu promociju i nagrađivanje filmova, a u ujedno i olakšalo pristup domaćim i  inostranim fondovima.

Podsetimo, Leskovački festival filmske režije – LIFFE   pokrenut je 2008. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *