In memoriam: Radomri Kostić Crni

U Leskovcu je juče u 70. godini iznenada preminuio Radomir Kostić Crni, istinska sportska legenda Leskovca.

Rođen je 1951. godine u Leskovcu. Sa 16 godina stao je na gol rukometnog kluba “Dubočica” u kojem je i završio bogatu igračku karijeru 1985. godine. Dugi niz godina bio je i član riječkog “Zameta.”

Radomir Kostić bio je kapiten omladinske reprezentacije Srbije i Jugoslavije, član B i A reprezentacije Jugoslavije, učesnik “Trofeja Jugoslavije”, osvajač srebrne medalje na Svetskom studentsom prvenstvu u Poljskoj.

Trenersku karijeru započeo je u Dubočici u jesen 1986. godine na početku prvenstva Druge lige jug i 30. maja 1987. godine pobedom nad direktnim konkurentom za prvo mesto, Vardarom iz Skoplja, uveo je Dubočicu u Prvu ligu.

U bogatoj trenerskoj karijeri u Makedoniji je vodio RK Gostivar, a sa RK Ševro iz Kumanova izborio je plasman u Kup Evrope.

U junu 2001. godine preuzeo je ekipu RK Tutunski kombinat u Prilepu sa kojom je osvojio drugo mesto u ligi, a osvojio je Kup Makedonije. U Srbiji je vodio klubove od Subotice, preko Bora do Prištine.

Otišao je jedan od najboljih rukometnih golmana stare Jugoslavije, kao i jedna od najvećih sportskih legendi našeg grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *