Fizijatrijski pregledi dece u nedelju i u Leskovcu, odrasli će moći da provere krvnu sliku i pulmološki pregled

U nedelju 26. maja, u periodu od 8 do 17h, lekari Opšte bolnice Leskovac i Doma zdravlja Leskovac obavljaće preventivne preglede dece i odraslih, u organizaciji Ministarstva zdravlja, obaveštavaju iz ovih ustanova.

Organizuju se fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledana kićma, stopala i celokupni lokomotorni sistem. Ovi pregledi će se vršiti u prostorijama Doma zdravlja u ambulanti Službe rehabilitacije, ambulante broj 234 i 238.

Za odrasle će biti organizovani pregledi krvne slike, provera hormona štitne žlezde i timor markeri prostate, u prostorijama laboratorija Opšte bolnice Leskovac i Doma zdravlja Leskovac.

Takođe , radiće se i pulmološki pregledi, gde će se meriti krvni pritisak, a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina i rentgen pluća. Navedeni pregledi će se raditi u ambulanti Službe pneumoftiziologije tj. grudno odeljenje u Opštoj bolnici Leskovac.

Građani će moći da bez zakazivanja, bez zdravstvenog osiguranja i bez uputa obave sve gore navedene prglede. Dovoljno je samo da građani dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *