Vlasotince: U nedelju prvi put fizijatrijski pregledi dece

Zarad rane dijagnostike i promocije prevencije, u nedelju 26.maja nastavljaju se preventivni pregledi u vlasotinačkom Domu zdravlja.

Od 8 do 17 časova biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta – pregled kičme, stopala i celokupnog lokomotornog sistema.

Građani će bez zdravstvenog osiguranja, uputa i zakazivanja moći da provere krvnu sliku , izmere krvni pritisak i obave pulmološki pregled (a svakom građaninu starijem od 50 godina sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća). 

U laboratoriji Doma zdrvalja Vlasotince od 8 do 10 sati građani će moći da provere hormone štitaste žlezde i urade tumor markere prostate. 

– Naročito apelujemo na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta da iskoriste ovu priliku i dovedu decu na fizijatrijski pregled. I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku– kaže direktor Doma zdravlja dr Violeta Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *