Grad Leskovac i “ASB” za Sigurnu kuću opredelili 29 hiljada evra

Grad Leskovac i nemačka humanitarna organizacija ASB potpisali su danas ugovor o partnerstvu u sufinansiranju projekta „Dodatno uređenje i opremanje Sigurne kuće u Leskovcu“. Vrednost projekta je 29 hiljada evra, sa učešćem lokalne samouprave u iznosu od šest hiljada evra.

Prema rečima Predraga Momčilovića, direktora Centra za socijalni rad, planirano je da ovim sredstvima bude obezbeđena rampa za osobe sa invaliditetom u Sigurnoj kući.

Ovim projektom, u čijem fokusu je pružanje podrške žrtvama porodičnog nasilja, obuhvaćeno je unapređenje infrastrukture i kako tehničkih, tako i ljudskih kapaciteta.

Pored kupovine opreme, važan segment je i dodatna edukacija zaposlenih u Centru za socijalni rad, a koji su pak u stalnom kontaktu sa žrtvama, objasnio je Gordan Velev, direktor nemačke humanitarne Organizacije ASB za Srbiju, ocenivši da je ovo regionalni projekt od velikog značaja, a sem grada Leskovca, učestvuje još 10 lokalnih samouprava iz regiona Zapadnog Balkana.

Za oblast socijalne zaštite u budžetu za 2024. godinu opredeljena su 482 miliona dinara, što je za 70 miliona više u odnosu na prethodni period.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *