Grad Leskovac i HELP podržali 12 poslovnih ideja donacijama u opremi

Dvanaestoro preduzetnika sa područja grada Leskovca unaprediće svoje poslovanje, zahvaljujući donacijama u opremi mikro i malim biznisima.  Ovo je deo projekta nemačke organizacije HELP „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, koji finansira švedska vlada i u kojem učestvuje grad Leskovac.

Ovim povodom, osam preduzetnica i četiri preduzetnika dobila su danas ugovore, kojima se predviđa podrška u opremi grantovima prosečne vrednosti 2.000 evra, dok dva granta od po 3.600 evra obuhvataju i obavezu zapošljavanja dodatnog radnika. Pored opreme, ova podrška uključuje i stručne obuke.

Projekat „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, vrednosti 2,8 miliona evra, koji finansira švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju SIDA, a sufinansiraju ciljni gradovi i opštine, sprovodi nemačka organizacija HELP od jula 2021. do kraja juna 2025. godine u 16 gradova i opština u Srbiji.

S obzirom na to da je ovo druga faza projekta, zaključno sa njom, do sada je podržan 31 korisnik sa teritorije grada Leskovca.

Ukupna vrednost projektne investicije u Leskovcu iznosi 148 hiljada evra, dok je učešće grad 42.732 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *