Grad potrošio 65 miliona na SRC “Dubočica”

Hala_Dubocica

Leskovac – Više od 98 posto sredstva iz planiranog sportskog budžeta za 2013. godinu uplaćeno je korisnicima istakla je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

Ona je naglasila da je najveća suma od 65 miliona dinara završila na računu Sportskog centra Dubočica.

Klubovi i sportske organizacije na ime dotacija dobili su do sada 26 miliona i 17 hiljada od planiranih 27 miliona i do kraja godina preostala sredstva po ovom razdelu sportskog bužđeta bića uplaćena krajnjim korisnicima najavila je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti.

Svih sedam miliona utrošeno je za usluge prevoza sportista po ugovoru, kao i pet za finansiranje programskih aktivnosti saveza za školski sport i Sportskog saveza, dok je suma od dva milona i 600 hiljada dinara usmerena za nabavku sportske opreme i rekvizita.

Za ove namene preostalo je još 400 hiljada dinara rekla je Suzana Stanković Ilić.

’’ Od naredne godine prelazi se na projekto finaniranje sporta. Po usvajanju Gradskog bužeta za narednu godinu Gradska uprava za društvene delatnosti raspisaće konkurs za dodelu sredstva sportskim klubovima i organizacijama na osnovu projektnog finansiranja’’, dodala je Suzana Stanković Ilić.

Ona je najavila da će do kraja godine biti održan sastanak sa predstavnicima korisnika sportskog budžeta kako bi mogli da se informišu o projektnom načinu finansiranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *