Ministarstvo energetike finansira izgradnju Linije mulja

postrojenje 1

Leskovac – Početak realizacije 2. faze – Linije mulja, na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda kasniće stotinak dana.

Bitnije od toga je da je grad Leskovac potpisao ugovor sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine za početak radova na Liniji mulja, i to vredan 347 miliona dinara.

Grad Leskovac raspisao je javnu nabavku male vrednosti, do 3 miliona dinara, za izradu tenderske dokumentacije za drugu fazu.

Vlada Republike Srbije učestvuje u kofinansiranju ovog projekta. Transfer novca se sprovodi preko Ministarstva ebnergetike.

Delegacija Evropske unije u Srbiji u potpunosti finansira prvu fazu projekta u iznosu preko 10 miliona evra, dok Holandska vlada doniora skoro 8 miliona evra  za realizaciju treće faze – proširenje kanalizacione mreže u više od 20 naselja, čije će se otpadne vode prerađivati na ovom postrojenju.

postrojenje 2

Ovaj projekat je dugo pripreman, a njegova realizacija je započeta 2006. godine izgradnjom gradskog i industrijskog kolektora, kao neophodnih uslova za izgradnju postrojenja.

„ Dobro je što su različita rukovodstva shvatila značaj i važnost projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i što će grad Leskovac, realizacijom ovog projekta unaprediti životnu sredinu, zaštiti zdravlja naših građana i biti atraktivan za privlačenje stranih investitora koji su spremni da ulože svoj kapital, da posluju u zdravom okruženju i samim tim stvore uslove za nova radna mesta“ rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

postrojenje 3

Prilikom obilaska radova na terenu urealizacije prve faze, istaknuto je da ovaj projekat  predstavlja doprinos pridružiavanja Srbije Evropskoj uniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *