Grad traži “Džinsi” ne da!

jeanci 1

Leskovac – Predstavnici tekstilne kompanije „Džinsi Srbija“ dobili su juče ekološku saglasnost iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine, na koju se čekalo od početka novembra prošle godine.

Saglasnost se odnosi na pogone biše fabrike „Srbolek“, koju je „Džinsi“ iz stečaja kupio prošle godine i koji je proces dobijanja građevinske dozvole započeo 31. jula 2012. godine.

Ekološku saglasnost uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zastupniku „Džinsi Srbija“ Jasimu Benizu u prisustvu predsednika Skupštine grada Živojina Stefanovića.

“Prethodno je za taksu uplaćeno 80.000 dinara. U međuvremenu je dobijena i vodna saglasnost, pa bi proces izdavanja građevinske dozvle mogao da počne, pod uslovom da se u katastru nepokretnosti reši problem konverzije zemljišta, odnosno, izvrši prenamena građevinskog zemljišta iz prava na korišćenje u pravo svojine” objasnio je danas novinarima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

jeanci 2

Taj posao mogao je da bude besplatno završen do 25. decembra prošle godine, ali se kasnilo sa ogromnom papirologijom i lokacijskom dozvolom.

“Još samo da uplate 6,5 miliona dinara na račun Direkcije i sve će biti u redu. Ono što znam je da su već jednom predali zahtev pa ga povukli. Možda misle da mogu da prođu bez uplate ovog novca, ali to im neće proći” izričit je Cvetanović.

Ukoliko problem bude bio rešen, Džinsiju preostaje da uplati na račun Direkcije za urbanizam i izgradnju ovu sumu i krene u gradnju pogona od 2.000 kvadrata, postrojenja za prečišćavanje optadnih voda od 300 kvadrata i uređenje postojećih pogona.

U ovoj fabrici turskog investitora zaposleno je 330, a očekuje se prijem još 400 Leskovčana.