“Montevideo, vidimo se” naježio Leskovčane – producenti najavili snimanje novog filma u našem gradu

montevideo 1

Leskovac – Oko 1.500 Leskovčana gledalo je sinoć gradsku premijeru filma “Montevideo, vidimo se” na velikom platnu širine 12 metara u hali SRC Dubočica. Gromoglasnim aplauzom pozdravljeni su i glumci ovog filma.

U Leskovcu su se publici poklonili Ivan Zekić, Srđan Timarov, Rade Ćosić, zvezdu Filma Miloš Biković, kao i jednog od scenariste i reditelja Montevidea Dragana Bjelogrlića.

“Uvek južnije nije tužnije, već toplije i prijatnije. Ovde smo uvek jako gostoljubivo dočekani” istakao je reditelj Dragan Bjelogrlić na prijemu koji je nešto ranije održan u kabinetu gradonačelnika Leskovca.

montevideo 3

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  je ponovio da su „umetnički radnici predvođeni našim zemljakom Zvonimirom Šimuncem“ zainteresovani da na filmsko platno prenesu priče i emocije predratnog Leskovca.

Kako je naša televizija najavljivala početkom prošle godine, produkcijski tim sada već legendarnog Montevidea je spremna da u Leskovcu podigne pravi filmski grad za potrebe snimanja ovog novog filma.

montevideo 2

U svečanoj sali Skupštine grada Cvetanović i Bjelogrlić izmenjali poklone – dres filmskog fudbalskog kluba i sliku na platnu starog Leskovca.

„Bili smo ovde pre ti godine, puštali smo film u sali i tada nije bilo ni ovog malog bioskopa, koliko se sećam…Toliko je ljudi u hali, mi smo došli da se poklonimo, ispoštujemo, ali mislim da Leskovac treba da ima veći bioskop“, kazao je ovom prilikom Bjelogrlić.