Gradonačelnik Cvetanović obišao radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Pečenjevcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je sa drugim predstavnicima lokalne samouprave, obišao radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Pečenjevcu. Ova mreža, dužine 9,9 kilometara, deo je jednog šireg projekta, koji treba da osigura stabilno i pouzdano snabdevanje vodom. Za ove namene, iz gradskog budžeta izdvojena je suma u visini od 28,6 miliona dinara.

Projekat izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Pečenjevcu, prema rečima Marka Dimitrijevića, predsednika Saveta Mesne zajednice predstavlja važan doprinos poboljšanju kvaliteta života svih meštana i stvaranju boljih uslova za rad.

Kako je ovom prilikom podsetio gradonačelnik Goran Cvetanović, u prethodnom periodu izgrađen je dovodni cevovod i rezervoar za vodu za šta je iz budžeta grada Leskovca izdvojeno 38,4 miliona dinara. Realizacijom ovih projekata, dodatno je unapređena infrastruktura i omogućeno efikasnije snabdevanje vodom, naglasio je Cvetanović.

Izvođenje radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže povereno je grupi ponuđača, koju čine preduzeća „Sevojno“ iz Užica, „Hidromontaža“ iz Leskovca i „Eurokop“ iz Vinarca. Rok za završetak je 180 dana, nakon čega će biti izrađen elaborat geodetskih radova i pristupiće se pribavljanju upotrebne dozvole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *