Izvode se radovi na uređenju korita reke Šaranice i čišćenju kanala

U toku su i radovi na uređenju dela korita reke Šaranice u Pečenjevcu i izradi potpornog zida. Obavljanje ovog posla, čija vrednost iznosi 20 miliona 68 hiljada 200 dinara, u skladu je sa realizacijom Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda.

Radovi na uređenju korita reke Šaranice izvode se u dužini od 90 metara u zoni dva mosta. Uporedo sa njima vrši se i čišćenje kanala, objasnio je Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave.

Ovogodišnjim Operativnim planom odbrane od poplava za vode drugog reda, predviđeni su radovi na 13 lokacija na području Leskovca. Lokalna samouprava je za ove namene opredelila skoro 42 miliona dinara.

Pored izvođenja radova na koritu reke Šaranice, mašine izvođača, firme “HSV” iz Vlasotinca, nalaze se i na drugim lokacijama.

Redovno donošenje Operativnih planova odbrane od poplava za vode drugog reda, počev od 2012. godine, sastavni je deo funkcionisanja Gradske uprave. Njima se određuje izvođenje radova na čišćenju i regulaciji propusta vodotokova, rasteretnih i odvodnih kanala, kao i preventivnih radova na kritičnim deonicama. U tom pogledu, za period od 2012. do 2023. godine, iz gradske kase izdvojeno je ukupno 145 miliona dinara, kao i dodatnih 37,5 miliona za uređenje rasteretnog kanala Tulovske reke.

Ovom prilikom, zaključeno je da radovi na svim lokacijama teku planiranom dinamikom, kao i da bi oni trebalo da budu završeni u roku od 95 dana. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *