Gradonačelnik: Leskovčani najzad mogu da postanu gosodari svojih trgova

trotoari 1

Leskovac – U okviru prve faze projekta ,,Novo lice grada Leskovca’’ juče je završen i poslednji deo popločavanja trotoara dužine 450 metara u samom centru grada.

„U saradnji sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju uspeli smo da u veoma kratkom vremenskom roku završimo popločavanje oko 4800 metara kvadratnih trotoara“ istakao je danas gradonačelnik Leskovc Goran Cvetanović prilikom obilaska terena.

Izvođač radova bila je firma Investgradnja iz Leskovca a vrednost ove investicije iznosi tri miliona dinara.

„Građani, najpre pešaci, najzad mogu da postanu gospodari svojih trgova“ poetično je objasnio gradonačelnik.

„Ovaj posao smo priveli kraju i krećemo sa narednim, počinjemo sa drugom fazom izrade projekta za uređenje centralnog Gradskog“ rekao je direktor Gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju Slaviša Zlatanović. 

Gradonačelnik Leskovca istakao je ovom prilikom da će u narednih sedam do osam dana biti završeni i radovi na obnovi platoa ispred apoteke Sutjeska na kojem se nalazi Spomen česma.

Investitor ovih radova je Gradska direkcija za urbanizam i izgradnju. Vrednost ovog projekta za koji je sprovedena javna nabavka u otvorenom postupku je 2 miliona i 660 hiljada dinara, a radovi su podrazumevali i čišćenje od grafita mermernih ploča na Spomen česmi koja će konačno dobiti izgled koji zaslužuje.