Gradonačelnik Loznice posetio Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, u sedištu grada, organizovao je prijem za  prvog čoveka Loznice Vidoja Petrovića i predsednicu skupštine ove lokalne samouprave Milenu Manojlović Knežević.

Jedan od bitnijih aspekata posete bio je razgovor o unapređenju privrednog ambijenta oba grada i stvaranju boljeg poslovnog okruženja za investitore. Gosti iz Loznice imali su priliku da se upoznaju sa jednim od značajnijih projekata grada na Veternici, a to je Postrojenje za preradu vode u Bogojevcu. Jedan od  projekata koji povezuje Leskovac i Loznicu je i izgradnja fudbalskih stadiona preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Danas smo u prilici da unapredimo saradnju među dva grada, mnogo toga je zajedničkog čime ćemo se u narednom periodu baviti, pre svega tu mislim na privredne aktivnosti koje su pokretač i nosilac svih segmenata društva, zatim komunalna infrastruktura, putevi, obrazovanje, sport, politika prema mladima. To su sve teme o kojima smo razgovarali i na kojima ćemo ubuduće raditi. Moji utisci su izuzetno pozitivni, vidi se da se život vratio u Leskovac u punom kapcitetu na velika vrata. Leskovac je iz dana u dan sve veće gradilište i to je ono što nama kojim se bavimo ovim pozivom daje smisao – rekao je gradonačelnik Loznice.

U okviru razgovora o stvaranju boljih uslova za otvaranje novih radnih mesta, gradonačelnik Cvetanović je najavio i mogućnost dolaska novih investitora iz Turske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *