Vlada Japana donirala Medveđi mašinu vrednu 76 300 evra

Ambasada Japana u Republici Srbiji doniraće je kombinovanu mašinu sa specijalnim nastavkom za Javno-komunalno preduzeće „Obnova“ iz Medveđe u ukupnoj vrednosti od 76 hiljada 3 stotine evra, navodi se u saopštenju za javnost kabineta predsednika ove lokalne samouprave Nebojše Arsića koji je juče u Beogradu potpisao ugovor o realizaciji ove donacije.

Inače, pored Opštine Medveđa, Vlada Japana obezbedila je donacije i za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici, Opštu bolnicu u Petrovcu na Mlavi i domove zdravlja u Kuršumliji, Velikoj Plani i Kraljevu u ukupnom iznosu od skoro 451 hiljade evra. Ova pomoć realizije se kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine i iznosi preko 14,3 miliona evra.

POPOS donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva. Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za implementaciju projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Od 1999. godine u Republici Srbiji realizovano je 228 POPOS projekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *