Gradonačelnik nezadovoljan tempom radova na nekoliko lokacija, javno prozvao izvođača

“Radovi na više lokacija u gradu i okolini čije je izvođenje, kao najjeftinijem izvođaču pripalo leskovačkom preduzeću „SNL gradnja“ , ili traju nedopustivo dugo, ili se uopšte ne izvode – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u svečanoj sali grada.

On je nakon obraćanja , zajedno sa novinarskim ekipama obišao lokacije gde bi poslovi trebalo da se izvode, ali na licu mesta, kako smo se uverili, radnika ili nije bilo, ili je radio jedan čovek.

„SNL Gradnja“ kao najjeftiniji ponuđač dobila je poslove na uređenju  šetališta kod Doma partizana,  uključujući i izgradnju novih stepenica na pešačkom mostu u ovom delu grada, kao i spomen obeležja palim borcima u ratovima od1991. do 1999. godine, a radnici ovog preduzeća već je trebalo da završe poslove na izgradnji  dela cevovoda gradskog kolektora . “SNL gradnji” takođe su povereni poslovi na rekonstrukcija vrtića “Bambi” i  uređenju  ulice 22. divizije u naselju Ančiki.

 

Na izgradnji šetališta kod Doma partizana i u vrtiću “Bambi “, predstavnici grada i novinari zatekli su po jednog radnika, dok ih na mestu gde bi trebalo da bude postavljen Spomenik palim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine i na lokaciji gde bi trebalo da se vrši postavljanje dela cevovoda za kolektor, uopšte nije bilo.

Gradonačelnik Cvetanović ovom prilikom uputio je javno izvinjenje građanima zbog, kako  je istakao, otežanog  funkcionisanja njihovog svakodnevnog života, jer se radovi odvijaju predugo  i obećao da će  se lično potruditi  da firma  „SNL gradnja“   više nikada ne dobije poslove na gradilištima čiji će investitor biti lokalna samouprava.