Gradonačelnik: Smeniću upravnika azila

grADONcelnik

Leskovac – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji se odmah upoznao sa problemom u azilu, rekao nam je da je naredio direktoru “Komunalca’’ da smeni upravnika prihvatiulišta Vladu Cvetkovića zbog, kako nam je rekao lošeg vršenja dužnosti.

“Ja sam jutros na sastanku sa direktorima to rekao Milenkoviću. Svako mora da snosi odgovornost za ono što radi. Već imam ideju da zamenik direktora Komunalca preuzme obavezu na sebe i da timski krene u rešavanje problema u tom takozvanom azilu” rekao je za našu televiziju gradonačelnik.

On je istakao da se od danas vrši stroga kontrola koliko se zapravo hrane doprema u azil i da li sve količine zaista stignu do lutalica.

azil 1

Gradonačelnik je zamolio radnike u prihvatilištu, ali i ljubitelje pasa da se strpe jer će do kraja 2014. godine biti napravljen potpuno novi azil sa svim dozvolama na lokaciji kod deponije Željkovac.

“Prvobitni plan predviđao je izdvajanja od 56 miliona dinara. Kako je to ogromna cifra, krenuli smo u preprojektovanje. Kada projekat bude završen znaće se i tačan iznos investicije. PWW je nedavno uplatilo 4 miliona dinara, a u budžetu grada je za narednu godinu izdvojeno 20 milioan dinara za gradnju azila” istakao je Cvetanović.

Trenutno prihvatilište za pse funkcioniše bez struje i vode i u skučenom prostoru.