Gradonačelnik tvrdi da je voda u Grdelici ispravna za piće, a protestante naziva kriminalcima

gradonacelnik

Leskovac / Grdelica – Stanovnici Grdelice nemaju razloga da brinu da će im izgradnja hidrocentrale na Rupskoj reci ugroziti izvorište ili da će se situacija koja se nedavno dogodila u Užicu ponoviti u ovom kraju, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je pored gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića govorio i direktor Javno-komunalnog preduzeća Grdelica Staniša Petrović, a povodom jučerašnjeg protesta meštana Grdelice ispred zgrade ovog preduzeća.

Tokom izvođenja radova dolazilo je do povremenog zamućenja vode zbog toga što, kako je objašnjeno na konferenciji, izvođač radova Vodoprovredno preduzeće Ćuprija nije koristilo adekvatnu opremu kojom bi preusmerilo otpadne vode, a zbog ovakve situacije Javno-komunalno preduzeće Grdelica bilo je prinuđeno da obustavlja vodosnabdevanje stanovnika  varošice.

„Ineresanta stvar je da je gospodin koji je gostovao u Jutarnjem programu Televizije Leskovac bio kandidat za direktor Javno-komunalnog preduzeća „Komunalac“ i da je bio peti na listi na tom konkursu. Interesantan stvar je i da su oni koji su osuđivani za razna krivična dela bili u tome“, rekao je gradonačelnik Leskovca na konferenciji.

„Šteta koja je nastala zbog nemarnosti izvođača radova je oko 860 hiljada dinara. Ovom preduzeću upućen je zahtev za nadoknadu  sredstava, a takođe su i obaveštene nadležne inspekcijske službe“, rekao je direktor JKP Grdelica Staniša Petrović.

Kada je reč o preduzeću Power Kumarevo koje je investitor radova na izgradnji hidrocentrale, ono poseduje sve potrebne dokumente koja su izdala nadležna ministarstva i gradske uprave. Većina ovih dokumenata, kako je rečeno na konferenciji, izdata je od strane načelnika prethodne vlasti.

Dužnost Javno-komunalnog preduzeća Grdelica je da kontroliše ispravnost vode,  a poslednja analiza, koja je obavljena 27.ovog meseca, potvrđuje da je ona potpuno ispravna. Inače, do zamućenja vode u Grdelici dolazi i usled većih atmosferskih padavina, a ovaj problem trebalo bi da bude rešen izgradnjom novog većeg rezervoara.