Moderni “Narodni poslanik” nasmejao publiku do suza

narodni poslanik 1

Leskovac – Nakon Profesionalca  i komada Ludi od ljubavi, ansambl leskovačkog Narodnog pozorišta sinoć je izvođenjem još jedne premijere ovoga puta „Narodnog poslanika“ Branislava Nušića, prilagođen današnjim vremenima, u režiji Mihaila Vukobratovića  oduševio leskovačku publiku.

Kamerna sala leskovačkog  Kulturnog centra bila je premala da primi sve ljubitelje pozorišne scene.

Kako Televizija Leskovac ekskluzivno saznaje već se uveliko radi na pripremi nove predstave, pa će tako ljubitelji pozorišta na narednoj premijeri moći da pogledaju komad ,,Draga Jelena Sergejevna’’.

U “Narodnom poslaniku” Nušić ismejava jedan društveni događaj koji periodično, poput neke vremenske nepogode, naleti niotkuda i unese nemir među stanovnike pogođenog područja.

Izbori, jer o njima je reč, odvijaju se i dan danas na ovim prostorima, a ludosti koje ih prate nisu pošteđene ni mnogo sređenije sredine.

Upravo toj “otkačenosti” koja zavlada među ljudima na pragu očekivanja da će se dokopati vlasti, da će postati neko drugi, da mogu, bez obzira što za to nemaju baš nikakvih predispozicija, i oni postati “mera svih stvari”, poštovani i ugledni narodni prvaci koje će isti taj zaluđeni narod slepo slediti.

I kako sam režiser ovog komada Mihailo Vukobratović kaže Dešava se ovde i uvek.

narodni poslanik 2

Leskovačka publika je već nakon 15 minuta od početka premijere nagradila glumce gromoglasnim apalauzom.

Inače predstava Narodni poslanik koja je sinoć trajala napuna  dva sata, bila je do poslednje scene ispunjena smehom i muzikom kako glumačkog ansambla tako i publike, koja nije krila oduševljenje i utiske nakon završetka komada.

Glavne uloge Mihailo Vukobratović poverio je Draganu Boži Marjanoviću koji tumači lik Jeverema Prokića, Suzani Grujić, Pavki i Predragu Pepi Smiljkoviću odnosno Sveti numeri. Pored njih tu su i: Tanja i Miodrag Krčmarik, Mirjana Ljubić, Aleksandar Kanjevac, Dušica Milošević, Ivan Janković, Nemanja Živković, Danijel Petkovski i Dado Kulić Mihajlović.

Scenografija je poverena Srđanu Cakiću, a kostimi Tatjani Šarac.

Naravno treba pomenuti i sve one ljude koji su deo kompletnog tima i bez kojih ova predstava ne bi mogla da se realizuje i bude besprekorna, to su: organizator Nataša Nikolić Marjanović, inspicijent Nevena Prokopijević, sufler Irena Blagojević, direktor tehnike Momir Pejatović, šef scene i rekviziter Goran Cvetković, majstor svetla Zoran Rakić, ton majstor Boban Cekić, šminka Milena Jović, garderober Vanja Sibinović i dekorateri Goran Kolarević, Dragan Stojiljković, Dragan Spasić, Saša Spasojević i Aleksandar Petrović.