Gradonačelnik umirio trafikante, “Interlemind” nastavlja sa protestima

unnamed (3)

Leskovac – Predstavnici vlasnika trafika i fabrike „Interlemind“ razgovarali su danas sa gradonačelnikom Leskovca o svojim problemima nakon što su pre dva dana u protestnoj šetnji tražili njegovu smenu.

Delegacija „Interleminda“ izašla nezadovoljni ishodom razgovora sa gradonačelnikom.

Trafikanti su sa gradonačelnikom postigli dogovor da licitacija za davanje u zakup prostora, gde će biti postavljeni kiosci, bude sprovedena samo za novih pet trafika na Bulevaru oslobođenja, u potezu od gradske biblioteke do autobuskog stajališta preko puta hotela „Beograd“.

O sudbini njihovih „lokala“ odlučivaće se tek u septembru, obećao je gradonačelnik.

 „Možda sam naivan, ali ja mu verujem da će ispuniti obećanje ovog puta“ rekao je kratko Nebojša Mišić, predstavnik trafikanata.

Gradonačelnik je sa druge strane insistirao na odgovoru  kada će 35-oro vlasnika trafika isplatiti dug prema gradu od 2,5 miliona dinara na ime zakupa zemljišta.

gradonacelnik

Po njegovim rečima, trafikantima i nije tako loše.

„ Ja sam jednom gospodinu ponudio da mu dam svoja tri nasleđena lokala za jednu trafiku koju ima kod bolnice, on je to odbio. A ko ne bi – trafike kod bolnice imaju najatraktivniju lokaciju, pa vi sad vidite“ ispričao je Cvetanović.

Predstavnici „Interleminda“ nezadovoljni su napustili sastanak.

Oni tvrde da im je gradonačelnik rekao da ne želi da učestvuje u rešavanju njihovog problema.

„On je otvoreno rekao da ne želi da nam pomogne. Pokupio sam članove svog pregovaračkog tima i izašli smo iz kabineta“ rekao je Saša Milenković, predsednik Samostalnog sindikata radnika Interleminda.

Cvetanović to opovrgava uz objašnjenje da jedino država može da proceni da li će tražiti strateškog partnera za ovo preduzeće ili ne.

„ To što neko preteruje i govori da sam moćan i da mogu sve, nažalost evo ja javno kažem da nisam“ tvrdi gradonačelnik.

Radnici „Interleminda“ kažu da će u ponedeljak nastaviti proteste ispred zgrade Skupštine grada.

Inače, Ovi ljudi protestovali su u četvrtak ispred zgrade Skupštine grada.

Trafikanti su zahtevali da se pod hitno obustavi proces licitacije za davanje u zakup prostora gde će biti postavljeni kiosci , dok su radnici Interleminda tražili da se pokrene proizvodnja i zaustavi plenidba imovine u ovoj fabrici.