Gradonačelnikove nagrade od tri miliona za 103 najbolja omladinca

nagrade 1

Leskovac – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najboljim učenicima i studentima i mladim sportistima dodelio je jednokratne novčane nagrade od po 10, 20 i 30 hiljada dinara.

Ovom prilikom uručene su 103 nagrade za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno tri miliona dinara.

„U vremenu kada se mladim generacijama na različite načine poručuje da se ne isplati učiti i baviti naučnim radom, da su kultura, umetnost i sport neprofitabilne grane i da se sa njima ništa ne postiže, Vi svojim uspesima dokazujete suprotno.Sa vama naša zemlja i naš grad imaju nadu. Vi ste elita koja zemlju može povesti napred” rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

nagrade 2

„-Ove novčane nagrade imaju mnogo veći simbolički no nominalni značaj. One govore da zalaganje mladih nije i ne sme biti zapostavljeno i zaboravljeno. U okviru Agencije za lokalni ekonomski razvoj oživeli smo Sektor, Fond za mlade talente, koji smo u prethodnom mandatu formirali, ali su ga naši prethodnici ukinuli. U budžetu za tekuću godinu izdvojili smo 5 miliona dinara za ove namene” istakao je Cvetanović

U ima nagrađenih zahvalila se doktor medicinskih nauka koja je osnovne studije završila sa prosekom 9,81 – Jasmina Ranđelović.

Nagrade su dodeljene u 4 kategorije: nauka i obrazovanje, sport, kultura i informisanje i usavršavanje. Konkurs za podsticaj mladim talentima biće otvoren tokom cele godine.