Očićena deponija kod Špitaljskog groblja

deponija 1

Leskovac – Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Komunalac“, Por verner vebera, zaposleni u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine i komunalna policija i juče su bili angažovani na uklanjanju deponija sa područja Grada Leskovca.

Ovog puta očišćena je deponija u Mesnoj zajednici „Kosta Stamenković“, na lokaciji iza Špitaljskog groblja.

deponija 2

Bez obzira na otežane uslove, što se vremena tiče, juče je počišćena deponija koja je napravljena iza Špitaljskog groblja.

„Odveženo je oko 150 kubika mešovitog otpada – građevinskog i komunalnog. Table upozorenja biće uredno postavljene, a nepropisno odlaganje smeća Brojevi telefona za prijave može se prijaviti na telefone 215-400 i 237-170, podsetio je predsednik Saveta MZ „Kosta Stamenković“ Nebojša Conić.

Sa smetlišta u Kumarevu, nakon trodnevne akcije čišćenja, na gradsku deponiju u Željkovcu odneto je oko 800 kubika smeća. To je, kako kažu u upravi, bila najveća deponija pored onih u Pečenjevcu i Lipovici. Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine javlja se sve veći broj mesnih zajednica sa zahtevom da se čišćenje deponija u njihovom naselju uvrsti u plan ove akcije.