Gradsko veće: Najviše novca sledeće godine za RK Dubočica 54, zatim FK Dubočica i KK Zdravlje

Na sednici Gradskog veća usvojena je odluka o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta za šta će u 2020.godini biti izdvojeno 65 miliona dinara. Pored toga, data je saglasnost i na Izmenu finansijskih planova mesnih zajednica za tekuću godinu.

Među sportskim klubovima koji će se finansirati u narednoj godini, najveći iznos opredeljen je za Rukometni klub „Dubočica 54“ koji će dobiti 13 miliona dinara.  Za Gradski fudbalski klub Dubočica biće izdvojeno 9 100 000 dinara, a za Košarkaški klub Zdravlje 8 miliona.

Milan Mitić, predsednik Komisije za odobravanje i finansiranje programa u oblasti sporta, obrazložio je na sednici Gradskog veća da je na konkurs, koji je objavljen aprila ove godine, pristiglo ukupno 114 programa, a grad Leskovac će sa 65 miliona dinara finansirati 104.

U okviru Izmene finansijskih planova mesnih zajednica za 2019. godinu, Mesnoj zajednici Šainovac odobreno je 50 000 dinara za deblokadu računa koja je, kako je rečeno, nastala pre 2013. godine.

Odlukom Gradskog veća usvojena je i Odluka o određivanju cene koštanja jedne štampane strane Službenog glasnika grada Leskovca za 2020-tu godinu koja će iznositi 4 dinara.

Ovom prilikom, gradonačelnik Goran Cvetanović, rekao je i da je Leskovac dobio  saglasnost od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da u narednoj godini na neodređeni vremenski period zaposli još 35 vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Vukica Mitrović“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *