Uhapšeni svi koji su bili umešani u slučaj “Dafina iz Leskovca”

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, navodi se u saopštenju za javnost Policijske uprave Leskovac.

Uhapšeni su dvadesetpetogodišnja I. D . odgovorno lice „Wiener stadthiche“ osiguranje filijala u Leskovcu, Z. R.  rođen 1975,  regionalni menadžer filijale u Nišu, I. T . 1964. godište –  odgovorno lice  banke u Leskovcu, četrdesetogodišnji D. D.  službenik banke u Leskovcu, kao i D. T., N. S, D. B, M. P, S. S, M. K. i Z. S, svi između dvadeset dve i dvadeset šest godina starosti i svi zaposleni u „Wiener stadthiche“ osiguranje filijale u Leskovcu.

Sumnja se da je I. D. po prethodnom dogovoru sa Z. R, a uz pomoć D. T. i N. S. od više građana Leskovca i Vlasotinca uzimala novac na ime štednje, iako je znala da štednja nije delatnost „Wiener stadtiche” osiguranja. Potom je, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore sa oštećenima o životnom osiguranju, bez njihovog znanja, i od  tog novca uplaćivala premije osiguranja.

Na ovaj način je, kako se sumnja, kroz bruto provizije neosnovano povećavala iznos svoje zarade. Deo ovako zarađenog novca osumnjičeni su prebacivali na tekuće račune I. T. i  osumnjičenih koji su zaposleni u „Wiener stadtiche“ osiguranju u Leskovcu, dok je ostatak novca u gotovini predavan na ruke D. D . i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji grada Leskovca.

Osumnjičeni D. B,  M. P,  S. S, N. S, M. K. i  Z. S. su od više osoba  pribavljali lične karte na osnovu kojih je I. D, kako se sumnja,  sačinjavala fiktivne ugovore o životnom osiguranju, a potom su  novac koje je ona uplaćivala podizali i jedan deo su joj davali na ruke, a drugi deo, po njenom nalogu, išao je osumnjičenim  bankarskim službenicima i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji Leskovca.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od okoi 5.700.000 dinara, za koji su oštećeni građani i kompanija „Wiener stadtiche“ osiguranje.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju za javnost policijske uprave Leskovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *