GRADSKO VEĆE: PRIHODI GRADA UVEĆANI ZA OKO 4,3 MILIJARDE DINARA

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Leskovca za 2019. prema kojem su do kraja budžetske godine planirani ukupni tekući prihodi i primanja u iznosu od oko četiri milijarde 330 miliona 320 hiljada dinara, što je u odnosu na prvobitnu odluku nominalno više za 2,2 posto, odnosno oko 93 miliona 250 hiljada dinara.

Tako je porez na prihod od samostalne delatnosti uvećan za 17 miliona dinara, porez na imovinu od pravnih lica za 45 miliona, porez na dobra i usluge za 17 miliona i 100 hiljada dinara, a komunalna taksa na firmu za sedam miliona.

Odlukom o izmeni i dopuni  budžeta grada za 2019-tu godinu, za kulturu je izdvojeno dodatnih 33 761 hiljada dinara, a za Turističku organizaciju milion i 77 hiljada dinara, dok su subvencije za poljoprivredne proizvođače uvećane za pet miliona dinara.

Usvojen  je i predlog izmena i dopuna Plana i programa investicija i komunalnog održavanja za potrebe grada Leksovca za 2019-tu godinu sa finansijskim planom, u koji je uračunata rekonstrukcija Rudarske ulice, postavljanje mobilijara, javne česme i parterno uređenje javne površine u naselju Dubočica 2. Ovaj plan takođe obuhvata i uređenje dela saobraćajnice u Predejanu, nabavku i montažu tipskog javnog toaleta, kao i rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Branka Radičevića i Sime Pogačarevića.

Na današnjoj sednici usvojeni su i predlozi odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za naselja Slavko Zlatanović, Ohridsko, zapadni deo Donjeg Sinkovca, kao i naselje između bojničkog i lebanskog puta.

Usvojen je i izveštaj rada jedinice za implementaciju projekta „izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje kanalizacione mreže“ za prvu polovinu ove godine, kao i odluke nadzornih odbora Pijace i Vodovoda o raspodeli dobiti za 2018. godinu. Oba preduzeća ostvarila su dobit  i to, Vodovod od oko 722 i po hiljade dinara, a Pijaca od oko 14 miliona i 200 hiljada. Taj novac biće opredeljen za pokriće dela gubitka u poslovanju  iz ranijih godina.

Usvojen je i predlog odluke o proglašavanju leskovačkog rukometnog kluba „Dubočica 54“ za sportsku organizaciju od posebnog značaja za grad za 2019. godinu.