Gradsko veće: usvojena odluka o budžetu za 2020. i predlog kadrovskog plana Gradske uprave sa još 70 zaposlenih

Na sednici Gradskog veća usvojena je odluka o budžetu Grada Leskovca za 2020. godinu u okviru koje planirani prihodi iznose oko 4 milijarde 300 miliona dinara, a planirani rashodi 4 milijarde 600. Pored toga, usvojen je i predlog kadrovskog plana Gradske uprave kojim je predviđeno da će  broj zaposlenih u idućoj godini biti 544.

Marija Milosavljević, šef Odeljenja za finansije grada Leskovca istakla je da će ukupni prihodi u 2020. godini biti veći za oko 300 miliona dinara u odnosu na 2019. godinu. Ona je dodala i da je odlukom o budžetu, na strani rashoda, najviše novčanih sredstava, oko milijardu 125 miliona dinara, izdvojeno upravo za isplatu plata.

Odlukom o budžetu za 2020. godinu za obrazovanje izdvojeno je oko 700 miliona dinara, za oblasti kultura i sport više od 500 miliona dinara, dok je za sufinansiranje elektronskih i štampanih medija namenjeno 30 miliona dinara.

Izmedju ostalog predvidjena je i podrška radjanju i roditeljstvu u iznosu od milion dinara, kao i podrška osobama sa invaliditetom koja će iznositi oko 190 miliona.

U narednoj godini planira se i početak novih kapitalnih projekata poput izgradnje stadiona u Leskovcu, zatim rekonstrukcija i nadogradnja Dečijeg dispanzera i rehabilitacija dela ulice Bulevara Nikole Pašića. Sredstva namenjena u ove svrhe biće izdvojena iz budžeta Republike Srbije.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i predlog kadrovskog plana Gradske uprave za 2020. godinu kojim je predvidjeno da će biti zaposleno još 70 osoba. Broj zaposlenih u Gradskoj upravi sada iznosi 474.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *