Gradsko veće: Za pomoć penzionerima i korisnicima socijalne pomoći 20 miliona dinara

Iz tekućih budžetskih rezervi biće izdvojeno 20 miliona dinara radi podele paketa penzionerima na teritoriji Leskovca sa iznosom primanja do 30 000 dinara, kao i za korisnike socijalne pomoći, odlučili su gradski većnici na današnjoj sednici.

Pored penzionera sa visinom primanja do 30 hiljada dinara, pakete sa osnovnim životnim namirnicima i sredstvima za higijenu, dobiće i korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć, prava na dodatak i uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica.

Broj potrebnih paketa odrediće se na osnovu izveštaja nadležnih organa Republičkog fonda za penzioni i invalidsko osiguranje i Centra za socijalni rad.

Na sednici Gradskog veća usvojena je i odluka o načinu i postupku nabavke, prirpeme i distribucije namirnica i paketa. U komisiji za određivanje sadržine, nalaze se predstavnici lokalne samouprave, direktori zdravstvenih ustanova i Centra za socijalni rad.

Formirane su i posebne komisije za pripemu objekta za prijem, skladištenje i distribuciju namirnica i sredstava, kao i za prijem, pakovanje i distribuciju gotovih paketa pomoći.

O svim ovim postupcima vršiće se posebna evidencija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *