Ubuduće informacije o koronavirusa samo od republičkog Kriznog štaba, neovlašćena lica koja daju informacije snosiće pravne posledice

Za obaveštavanje građana u vezi sa epidemiološkom situacijom i virusom Covid-19, ubuduće će biti zadužen samo  Krizni  štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 na čijem je čelu predsednica Vlade, ovo je deo zaključka koji je usvojila Vlada Srbije 28. marta, a koji se odnosi na informisanje za vreme pandemije virusa Covid-19.

U zaključku se dodaje i da postoji mogućnost da neovlašćena lica koja daju informacije snose pravne posledica za širenje dezinformacija u periodu vanrednog satanja.

Sva obaveštenja javnosti daje predsednica Vlade Srbije ili lice koje ovlasti Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.  Cilj ovih mera je, kako je navedeno u zaključku, da građani dobiju isključivo proverene i tačne informacije u vezi sa stanjem i posledicama koronavirusa.

Gradonačelnici, odnosno predsednici opština i štabovi za vanredne situacije, zadužuju se da sve informacije u lokalnim samoupravama usmeravaju isključivo ka ovom Kriznom štabu.

Inače na sajtu covid19.data.gov.rs, na kojem se nalaze statistički podaci o virusu covid-19, poslednje informacije o broju obolelih i osoba koje su u samoizolaciji na području grada Leskovca i Jabalničkog okruga ažurirane su još pre tri dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *