Grdelica bila 24 časa bez vode

grdelica

Leskovac/Grdelica – Žitelji Grdelice i okolnih naselja skoro 24 časa nisu imali vodu za piće. 

Prema rečima direktora Javno komunalnog preduzeća „Grdelica“ Staniše Petrovića do obustave je došlo zbog toga što rezervoar od 500 kubika ne može da zadovolji potrebe korisnika.

Kako kiša, koja pada od juče, utiče i na zamućenje vode u rezervoaru isključenje je bilo neminovno. Snabdevanje vodom za piće narednih dana zavisiće od vremenskih prilika.

Zbog dugogodišnjeg problema sa vodosnabdevanjem Grdelica je prošle godine ušla u investicioni plan Grada Leskovca.

Izrađen je projekat snabdevanja stanovništa Dedine Bare vodom i izgrađen rezervoar od 100 kubika i taj krak vodosnabdevanja biće završen do aprila meseca. Vrednost investicije sa obračunatim PDV – om je 11 miliona i 500 hiljada dinara.

„Ušli smo u plan i program grada Leskovca za rešavanje problema vodo snabdevanja u Sejanici i tokom ove godine taj krak vodovoda biće završen. Za narednu godinu je predviđeno da se odradi i krak za Kovačevu Baru. Trenutni JKP „Grdelica“ radi tri projekta: za izgradnju rezervaara od 500 kubika za Grdelicu koji će rešiti problem koji se javlja zbog mutnoće vode, od 250 kubika koji će da se izgradi za naseljena mesta Tulovo, Zoljevo i Zloćudovo i još 250 kubika za Slatinu, Veliku Kopašnicu i Veliku Grabovnicu“ rekao je direktor Staniša Petrović.

Investicija za deo vodovodne mreže prema Sejanici i Kovačevoj Bari vredna je 30 miliona dinara, a za delove: od Grdelice prema Tulovu, Zoljevu i Zloćudovu kao i prema Slatini, Velikoj Kopašnici i Velikoj Grabovnici projekt, koji podrazumevaju izgradnju rezervoara i neophodnu mrežu, su u izradi.

Inače, Javno komunalno preduzeće „Grdelica“ trenutno ima 2 160 priključaka iz kategorije fizičkih i 169 kategorije pravnih lica.