GRDELIČANI PREDALI PETICIJU- HOĆEMO OPŠTINU

potpisi3

Simbolično, u minut do 12 sati, članovi Udruženja „ Svi za našu opštinu’’ iz Grdelice, predali su gradskoj pisarnici  1 110 potpisa  građana koji su podržali inicijativu da ova varošica sa okolinom dobije status gradske opštine.

„ Smatramo  da lokalna vlast nakon predaje dovoljnog broja potpisa nema ni jedan argument da ovu inicijativu ne uvrstei u dnevni red, i nadamo  se da će gradski odbornici prepoznati potrebu meštana Grdelice da imaju svoju opštinu . Očekujemo da  će već na narednom zasedanju gradske skupštine glasati za to da ova varoš sa okolinom postane gradska opština, posebno ako se uzme u obzir da inicijativa nema apsolutno nikakvu političku pozadinu „ rekao je član Usdruženja „ Svi za našu opštinu „  Srđan Jović.

Grdelica je staus samostalne opštine izgubila pre pola veka. Od tada je započeo proces propadanja ovog  mesta . Male lokalne administracije, odnosno gradske opštine,  raspolagale bi  sa 5 posto od gradskog budžeta što je otprilike 180 miliona dinara, a Grdelica na primer taj novac nije videla punih 10 godina rečeno je ovom prilikom.