Grk u Leskovcu zapošljava još 100 novih radnika

grk 1

Leskovac – U grčkoj firmi “Autostop interiors” koja proizvodi patosnice i kožne presvlake za “Tojotu” u Leskovcu, trenutno radi 100 radnika, a vlasnik je danas najavio da će početkom  2015. udvostručiti broj zaposlenih.

Plan je da  se primi dodatnih 100 radnika, od kojih 50 posto šivača za potrebe šivenja presvlake za Tojotu.

“Radiće se  i presvlake za druge automobilske brendove, kao što je Hjundai”,kaže vlasnik fabrike Panajotis Picikos, čiji radnici u Atini takođe šiju presvlake za poznate automobilske brendove. 

Preduzeće je otvoreno bez pompe pre 11 meseci. Picikos je u Srbiju stigao iz Londona na preporuku člana kraljevske porodice Karađorđević, obišao sve gradove i napuštene proizvodne hale i zaustavio se u Leskovcu, gde još nije imao kontakt sa lokalnim vlastima.

Grk je zapravo kupio zgradu bivšeg tekstilnog preduzeća „Zevelon“, koja je zbog ruiniranosti decenijama bila simbol propadanja „Malog Mančestera”.

“Danas iz “Zevelona” sva roba putuje direktno u Brisel, a odatle se transportuje svuda po svetu” objašnjava Igor Rajković, menadžer firme .

grk 2

Ovu fabriku posetio je danas i gradnočalenik Leskovca koji je poručio grčkom vlasniku da se nada još boljoj međusobnoj saradnji, kao i mogućnost dobijanja povlastica od strane lokalne samouprave.

“Leskovac je grad sa velikom stopom nezaposlenosti i jako nam znači svako ulaganje i dolazak svakog investitora” istakao je Goran Cvetanović.

U ovoj fabrici rade ljudi od 20 do 55 godina starosti. Vlasnik tvrdi da niko do sada nije zapooslen  po političkoj liniji.

“Jedina preporuka su – rad, preciznost i odanost firmi” dodaje vlasnik Autostopa.