NEPOBEDIV: Živojina Stefanovića žele i dalje na čelu SPS-a

SPS

Leskovac – Gradski odbor Socijalističke partije Srbije doneo je jednoglasnu odluku da Živojin Stefanović bude reizabran za predsednika socijalista u Leskovcu.

Ipak, kako je na današnjoj konferenciji za novinare objasnio sam Stefanović, konačnu odluku doneće Ivica Dačić, jer je tako po statutu stranke.

Sednica gradskog odbora održana je 7. novembra. Čak su i ostali kandidati za predsednika Gradskog odbora ove stranke: Aleksandar Đurović, Žikica Nestorović, Ljiljana Mladenović i Milan Stefanović otvoreno i javno glasali za Stefanovića. Inače, na ovoj funkciji Stefanović se nalazi punih 17 godina, još od aprila 1997. godine.

„ Bez obzira na to što pojedinci govore kako mi nikad i ništa nije dosta, ja svoje godine nosim ponosno, kao i poverenje koje sam stekao u partiji. Nikoga nikad silom nisam terao da budem izabran. Nisam to nikada ni tražio. Mene su uvek i samo birali moji sugrađani“ kaže Stefanović.

Stefanović je ovom prilikom demantovao glasine da iz centrale SPS-a zapravo žele da u leskovačkom Gradskom odboru uvedu povereništvo, a da za poverenika postave nekog drugog čovceka. On tvrdi da neko silno želi da posvađa leskovačke socijaliste, ali da mu to ne polazi za rukom.

„Kod nas nema raskola, nema svađa i nema frakcija. Nikom ne polazi za rukom da nas posvađa, niti će, bio tu ja ili ne. SPS u Leskovcu se čvrsto utemeljio i tako će da ostane“ dodao je on.

Stefanović je podsetio da je SPS u Leskovcu uvek bio konstruktivni partner i saradnik u svim koalicijama u kojima je partner u vršenju vlasti i da je izgradio jako veliki uticaj na sve političke i društvene odluke koje se donose u gradu.

Dodao je i to da je u poslednjih mesec dana u SPS u Leskovcu pristiglo 200 novih članova i da su svi mlađi od 40 godina.