GrO Narodne stranke u saopštenju za javnost izrazio protivljenje svakom vidu nasilja

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu je protiv svakog vida nasilja i uvek će stati u odbranu slobode govora i izražavanja mišljenja.

Medijska slika nad Srbijom predstavlja meru demokratije i sloboda. Koliko je ta slika mračnija toliko je tamnija demokratija. U toj tmini sloboda reči, mišljenja, posebnosti i različitosti se ne može razaznati. Najveću odgovornost za takvo stanje ima vlast i njeni bahati predstavnici, naravno. Međutim, u velikoj meri za medijsku pomrčinu deo odgovornosti pada i na pleća samih medija i novinara, naročito ako pristaju da budu puki instrument režima.

Pored toga što osuđuje svaki svaki vid nasilja, kao i atak na novinare i predstavnike medija, Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu zahteva od najodgovornijih – gradonačelnika i predstavnika lokalne uprave, školske uprave i policije da ispitaju sve razloge za nedopustiv incident koji se desio u centru Leskovca gde je preko 200 zavedenih srednjoškolaca bilo spremno da se obračuna sa učesnicima Parade ponosa, koja je bila lažno najavljena i koja se nije ni odražala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *