Saopštenje za javnost koalicije Narodni blok povodom jučerašnjeg skupa

Koalicija NARODNI BLOK, povodom jučerašnjeg okupljanja oko dve stotine učenika Leskovačkih srednjih škola, koji su ispoljili agresivno ponašanje, kako napadima na novinare, tako i uzvikivanjem ružnih reči, što je kulminiralo fizičkim napadom na novinara juGmedije Dragana Marinkovića, izražava veliku zabrinutost za stanje u društvu i najoštrije osuđuje takvo ponašanje.

Kako se radi o maloletnim licima za koje pre svega odgovaraju roditelji, a zatim i škola, spontano okupljanje ovog tipa signalizira na veliki problem, koji se ogleda pre svega u ogromnom nezadovoljstvu mladih, ali i nedovoljnoj informisanosti, te stvaranju prilika za promovisanje nasilja. Nasilje ne sme biti izbor za ispoljavanje nezadovoljstva, niti se mladi ljudi trebaju služiti govorom mržnje.

Svi mi se trebamo zapitati kakav primer pružamo mladim ljudima, te kakvu atmosferu življenja za njih stvaramo.

Narodni blok ističe da se u ovom slučaju radi o par excelance državnom problemu, iz razloga što je govor mržnje svaki govor , gest, ponašanje, koje je zabranjeno, jer ne sme da podstiče nasilje i predrasude.

No, postavlja se pitanje ko je odgovoran za stvaranje povoda za organizaciju ovakvog skupa, a pružanjem informacija o navodnoj organizaciji „gej parade“?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *