Grupa Leskovčana očistila park u naselju Dubočica

Da svi mi kao pojedinci možemo dati doprinos očuvanju životne sredine, pokazuje primer desetak Leskovčana, koji su danas u naselju Dubočica očistili igralište i travnate površine parka oko hrama Svetog Simeona Mirotočivog. Akcija je organizovana preko društvenih mreža, od strane neformalne grupe građana Eko straža Leskovac.

Sakupljeno je dosta smeća, više od 10 kesa je iskorišćeno, a organizatori kažu da će u predstojećem periodu nastaviti sa akcijama ovog tipa.

Ovim želimo da podignemo svest sugrađana o važnosti očuvanja životne sredine i da apelujemo na Leskovčane da ne bacaju smeće van kanti i kontejnera koji su za to predviđeni. Najmanje što svako od nas može da učini je da počisti za sobom. Na kraju, priroda će nam vratiti svojom lepotom– kaže jedan od organizatora, dodajući da u narednom periodu planiraju da zasade drveće na lokacijama odobrenim od strane nadležnih.


Pre nedelju dana ova grupa građana očistila je deo Hisara, od parka Devet Jugovića do repetitora.

O akcijama koje će biti organizovane u narednom periodu sugrađani se mogu informisati preko njihove fejsbuk stranice https://www.facebook.com/ekostrazaleskovac/  i instagram profila https://instagram.com/ekostrazaleskovac?utm_medium=copy_link .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *