Hapšenja zbog stavljanja u promet opojnih droga, policija vršila pretres i u Leskovcu

Foto: arhiva

Deset lica, od kojih devet u Srbiji a jedno u Češkoj, koja se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeno je u zajedničkoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i Uprave kriminalističke policije. Kako prenose nacionalni mediji, policija je izvršila pretres stanova na 15 lokacija, u Leskovcu, Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih, a uhapšeni su V. Š., I.Š., P.D., M.P., S.D, A.G., M.M., S.J., Z.H., i M.I. Grupa se sumnjiči da je na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Sumnja se da je grupa u tom periodu prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta ekstazija. Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora V.Š. i jedan od pripadnika M. P. su priznali izvršenje krivičnog dela. Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnnosu na sva lica odredi pritvor o čemu je sud doneo rešenje o pritvoru za sve osumnjičene, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *