Niz aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta

Organizacija Crveni krst Leskovac će u periodu od 8. do 15. maja nizom aktivnosti obeležiti Nedelju Crvenog krsta, pod sloganom „Sačuvajmo humanost“.

Jedna od aktivnosti se odnosi na sadnju cveća, koju će volonteri Crvenog krsta organizovati u saradnji sa Dnevnim boravkom „Duga“. Očekuje se i poseta organizacija iz Kumanova, kada će biti dogovorene aktivnosti timova za delovanje u nesrećama, dok će leskovački volonteri posetiti Ustanovu za odrasla i starija lica u Leskovcu.

U okviru obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi biće organizovane dve akcije, 8. maja u Školi za tekstil i dizajn u Leskovcu i 9. maja u prostorijama kabineta Crvenog krsta, kada će u vidu poklona biti podeljeni paketi sa higijenskim sredstvima. 

Stručnjaci Crvenog krsta će u trećem Centru za obuku organizovati predavanje oficirima na temu međunarodnog humanitarnog prava.

Kao i svake godine, porodicama dece rođene u Nedelji Crvenog krsta biće podeljeni paketi za novorođenu bebu, navodi se u saopštenju za javnost ove organizacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *