Holivudski rođendan Gorana Cvetanovića

rođendan sala 2

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) proslavio je svoj 50. rođendan u stilu holivudske zvezde sa oko 400 zvanica u najvećoj diskoteci na jugu Srbije “Safir”, i to uz policijsko obezbeđenje.

Među zvanicama je bilo i visokih funkcionera, poput ministra odbrane Bratislava Gašića i šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zorana Babića.

rođendan majice 2

Na  velikom video-bimu prikazivane su slike iz života gradonačelnika Leskovca, dok su aktivisti SNS-a nosili majice sa natpisima “Volimo te…” i “Hvala ti što postojiš”.

rođendan majice 1

MOCART, ZVEZDE GRANDA I VATROMET

Slavlje prvog čoveka Leskovca je otpočelo nastupom lokalnog gudačkog orkestra. Zatim su zabavu preuzele folk zvezde Milica Pavlović i Stevan Anđelković, a raspoloženje je kulminaralo kada su u salu, koja može da primi oko 1.000 ljudi, ušli trubači i velika torta u bojama SNS-a, dok se iznad “Safira” prolomio vatromet.

rođendan gradonacelnik

ROĐENDAN UMESTO POBEDE

Prema nepotvrđenim informacijama iz SNS-a, u diskoteci “Safir” uopšte nije trebalo sinoć da se slavi Cvetanovićev rođendan, već njegov trijumf na novim stranačkim izborima.

rođendan sala

“Gradski odbor SNS je još ranije rezervisao taj prostor za Izbornu Skupštinu, ali je ona stopirana zbog nedostatka jasnih pravila iz Beograda. Da zakup ne bi propao, gradonačelnik je rešio da proslavi rođendan”  tvrdi izvor Televizije Leskovac iz SNS.

“ŠTA SE SLAVI?”

I dok je deo gradske “elite” slavio pola veka gradonačelnikovog života, Leskovčani su na društvenim mrežama iskazivali nezadovoljstvo stanjem u kojem se po njihovom mišljenju nalazi ovaj grad – sa oko 36.000 nezaposlenih i preko 20.000 socijalnih ugroženih stanovnika.

ROĐENDAN KOŠTAO VIŠE OD POLA MILIONA DINARA

Samo na organizaciju koja podrazumeva tortu, piće i zakup prostora, potrošeno je 150.000 dinara, a u šanku, piće koje su plaćali sami gosti, koštalo je okupljene preko 200.000 dinara.

rođendan torta

Interesantno je to da je gradonačelnik danas priznao da je rođendanska žurka ispala sasvim slučajno i da su je zapravo platili članovi SNS-a, što potvrđuje i izvor Televizije Leskovac.

“Svako od nas je morao da izdvoji 1.000 dinara iz svog džepa za organizaciju Izborne Skupštine Gradskog odbora stranke koja je trebalo tog dana da se održi u ovoj diskoteci. Ispalo je da Beograd nije dozvolio da se održi ova Skupština, pa je sam Cvetanović došao na ideju da pompezno proslavi rođendan, kako zakup prostora ne bi propao” tvrdi naš izvor.

Postavlja se zapravo pitanje koliko su koštale Zvezde Granda koje su zabavljale prisutne i ko je njih zapravo platio.

rođendan milica pavlovic

Poznato je da Milica Pavlović po nastupu uzima minimum 4.000 evra, a Stevan Anđelković 2.000 evra.

Čak i slučaju da su poznate zvezde iz leskovačkog kraja htele da učine prvom čoveku Leskovca i pevaju sa popustom, procena je naših sagovornika da taj iznos nije manji od 1.000 evra po pevaču. Po toj računici, rođendanska proslava gradonačelnika koštala je najmanje 700.000 dinara.

“HVALA TI ŠTO POSTOJIŠ”

Majce koje su odštampane za gradonačelnikov rođendan su u Leskovcu već danas postale pravi hit.

Ogorčeni Leskovčani se međusobno pozdravljaju rečenicom “Hvala ti što postojiš”, umesto uobičajenih pozdrava.