HOTEL BEOGRAD RUINIRAN

hotel3

Manjinski akcionari Hotelso ugostiteljskog preduzeća Balkan  prisilno su danas ušli u prostorije Hotela Beograd u centru grada, kako bi videli u kakvom se stanju nalazi jedan od  reprezentativnijih hotela  bivše Jugoslavije . Stanje koje su zatekli opisuju kao katastrofalno.

Polomnljena stakla  prazna  i uništena  svečana sala, demolirana kuhinja, ruinirane sobe, čak i rupa na mestu gde je nekada bio lift, to je ostalo od Hotela Beograd koji je hranio više od 300 porodica, a manjinske akcionare koji imaju 30 posto od procenjenog kapitala doveo do ruba egzistenicije, kažu nekadašnji radnici HUP-a Balkan .

“Naš ulazak prijavili smo  sud i policiju i nećemo odustati od borbe za svoja prava, jer i pored mnogobrojnih apela, niko od nadležnih sudskih organa i predstavnika lokalne samouprave  nije želeo da preduzme nikakve mere ” – rekao je predsednik manjinskih akcionara Grujica Ivković.

Grujić je potsetio da je parking oko čitavog hotela Beograd takođe vlasništvo ovog ugostiteljskog objekta, da oni kao manjinski akcionari imaju prava na 30 % tog prostora i da nameravaju da počnu da naplaćuju parkiranje na tom prostoru kako bi platili ljude koji će, nakon što raščiste haos koji su zatekli, 24 sata dnevno čuvati Hotel Beograd.

Manjinski akcionari traže ostvarenje svojih prava- 30 % od procenjenog kapitala HUP-a Balkan, razrešenje pitanja vlasništva objekata i uvid u stanje Hotela Beograd, Dubočica i svih ostalih objekata koji su prodati.