ŠTA SA ZAPOSLENIMA U RADIU?

 

Radio-Leskovac-480x360Gašenje Radio Leskovca koštaće lokalnu samoupravu 9 miliona dinara istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Iako se još uvek razmatra više rešenja za problem ovog javnog preduzeća on nije optimista u pogledu sudbine preostalih desetak zaposlenih u ovoj firmi koji će najverovatnije ostati bez posla.

”Do subote smo čekali objašnjenje od ministarstva ali od toga nije bilo ništa.Razmatramo nekoliko opcija ali nijedna od njih nije dobra za desetak radnika koliko ih je ostalo u firmi. Njih je naime nemoguće rasporediti u drugim javnim preduzećima jer kao što ste i čuli raskinili smo ugovore o radu na određeno vreme sa određenim brojem radnika u Turističkoj organizaciji i Sportsko rekreacionom centru ”Dubočica” sa namerom da uskoro sva javna preduzeća u gradu pozitvno posluju” – rekao je gradonačelnik.

Iako se nagađalo da će program Radio Leskovca biti ugašen tokom leta to se tonije dogodilo. U radiju je pre pokretanja procesa privatizacije koji je prekinut odlukom Agencije za privatizaciju da ovaj medij ne stavi na spisak za prodaju jer su dugovanja višestruko nadmašila vrednost njegovog kapitala. U radiju je bilo zaposleno 30 novinara, tehničara i službenika. Njih 19 otišlo je sa

otpremninama za koje je Ministarstvo za rad izdvojilo 6.100.000 dinara. U međuvremenu se za penziju prijavio jedan novinar, ali njih desetoro još čeka razrešenje svoje sudbine.