I u Medveđi usvojene dodatne mere zaštite, za nepoštovanje moguće privremeno zatvaranje objekta

I Štab za vanredne situacije Opštine Medveđa usvojio je na sednici dodatne mere zaštite od korona virusa.

Svi građani su obavezni da koriste masku u zatvorenom prostoru i da to čine na potpuno ispravan način, uz održavanje minimalne distance od 2 metra. U javnom prevozuu obavezno je korišćenje zaštitne maske, a prevoznik je dužan da vrši redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Takođe, na svim pijacama je obavezna upotreba zaštitne maske. Ovo se odnosi na prodavce, kupce i radnike pijace.

U ugostiteljskom objektu u zatvorenom prostoru,  broj gositiju se ograničava na minimalno 4 m2 korisne površine po gostu. Osoblje sve vreme mora da koristi zaštitnu masku, a gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Ovo zanači da prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i slično gost je u obavezi da koristi zaštitnu masku. Na ulazu u objekat i u toaletu obavezno je sredstvo za dezinfekciju ruku.

Radno vreme ugostiteljskih objekata je do 23 časa.

U ugostiteljskom objektu u delu otvorenog prostora (letnjim baštama) broj gostiju se ograničava na minimalno 2 m2, površine bašte po gostu.

Preporučuje se odlaganje svadbi, krštenja, žurki i drugih proslava sa većim brojem učesnika, ili njihovo održavanje sa minimalno protokolarno potrebnim brojem ljudi. U obrazovnim ustanovama (predškolskim i školskim) odložiti sve skupoive i svečanosti, a prijemne i druge ispita, kao i upisne postupke organizovati uz primenu svih mera zaštite (maska, distanca, dezinfekcija ruku i prostorija).

U parkovima, na dečijim igralištima i sportskim otvorenim terenima obaveza je držđanja fizičke distance od 2 m , osim ukoliko borave sa licima iz porodičnog ili zajedničkog domaćinstva.

Rad kozmetičkih i frizerskih salona, fitnes centara i teretana organizovati u skladu sa merama zaštite (maska, distanca, dezinfekcija ruku i prostorija).

U verskim objektima i prilikom obreda primenjivati mere zaštite (maska, distanca, dezinfekcija ruku i prostorija).

O sprovođenju mera staraće se Opštinska komunalna inspekcija i drugi zakonom zaduženi organi. Svako nepoštovanje mera povlači prekršajnu odgovornost fizičkog i pravnog lica, kao i zatvaranje objekta na period od sedam dana ukoliko se radi o ugostiteljsdkom, prodajnom ili drugom napred navedenom objektu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*