I u Radničkom naselju izgrađeno dečije igralište

U okviru zajedničkog projekta Grada Leskovca i Organizacije „Helvetas“ i Radničko naselje je dobilo dečije igralište. Za ove namene, izdvojena su sredstva u visini od 3,7 miliona dinara. Predstavljanjem ovog kutka za igru, zaokružen je projekat izgradnje dečijih igrališta.

Stvaranje pozitivnog okruženja za najmlađe, u kojem je akcenat stavljen na fizički razvoj dece od velikog je značaja za Mesnu zajednicu „Veternica“ potvrdio je Nenad Anđelković, predsednik Saveta. Takođe, prema njegovim rečima, ovo okruženje će doprineti i boljoj socijalizaciji dece.

Govoreći o projektima realizovanim u okviru saradnje između Grada Leskovca i Organizacije Helvetas, gradonačelnik Goran Cvetanović je podsetio da je do sada izgrađeno pet igrališta i četiri teretane na otvorenom, kao i da je uređena staza ispred Hrama Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica. Ukupna izdvajanja za ove namene iznose 28 miliona 50 hiljada dinara.

Zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa Organizacijom „Helvetas“, pored Radničkog, dečiji kutak za igru dobilo je i naselje Podrum, zatim Bobište, Mrštane, a on je izgrađen i na Hisaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *