In memoriam: Jovan Rađenović

U petak, 11. novembra, Dom zdravlja grada Leskovca ostao je bez jednog od najboljih i najposvećenijih lekara opšte medicine Jablaničkog okruga, doktora Jovana Rađenovića.

Pružajući značajan doprinos razvoju leskovačkog zdravstva i unapređenju zdravstvenih usluga pacijentima, predanim i požrtvovanim radom, humanošću i dugogodišnjim iskustvom uspešno je lečio svoje sugrađane.

Osnovnu i srednju medicinsku školu završio je u Leskovcu, dok je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu diplomirao 1988. godine. Lekarski poziv, uz poštovanje svih principa Hipokratove zakletve, obavljao je časno i stručno do poslednjeg radnog dana u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Kao član Lekarske komore Srbije, ostvario je značajno učešće na domaćim i međunarodnim kongresima lekara opšte medicine u cilju sticanja novih znanja i njihove primene u svakodnevnoj praksi radi efikasnijeg dijagnostifikovanja bolesti i lečenja pacijenata, pružajući bezrezervnu pomoć. Poseban doprinos ostvario je za vreme pandemije COVID-19 ukazujući lekarsku pomoć u COVID ambulanti, vakcinalnim punktovima, nesebično izlažući sebe opasnostima i rizicima koje ova globalna pandemijska kriza nosi, bez dana odsustva sa radnog mesta u takvim veoma kompleksnim epidemiološkim uslovima.

Odlazak doktora Jovana ostavlja za grad Leskovac, kolege, pacijente i sugrađane nenadoknadiv gubitak kao i za čitav zdravstveni sistem Republike Srbije.

One thought on “In memoriam: Jovan Rađenović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *