Pošumljavanje parka u Brestovcu

Nakon pošumljavanja Spomen-parka i ulaza u Brestovac, velika akcija sadnje pod nazivom “Srbija sadi” danas je nastavljena u parku u Brestovcu.

Reč je o projektu ozelenjavanja javnih površina u našem gradu, koji je podržan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine sa 2 miliona dinara, a lokalna samouprava je obezbedila dodatnih 600.000 dinara.

-U narodu postoji izreka „Ko sadi drveće, misli unapred deset godina“. Lokalna samourpava grada Leskovca misli na buduća pokolenja, zato smo i tu da podržimo akciju sadnje pod nazivom „Srbija sadi“. Inače, po projektu, sadnja se u našem gradu obavlja na 15 hektara, zasadiće se ukupno 350 sadnica, a u Srbiji će se u narednih mesec dana zasaditi 50.000 novih sadnica. To je impozantan resurs i u 43 lokalne samouprave pokazaćemo na delu kako se štiti životna sredine. Pozvao bih sve svoje sugrađane da pomognu lokalnoj samoupravi da očuvamo životnu sredinu, kako bi životna sredina očuvala nas- istakao je Žarko Bogatinović, član Gradskog veća.

Podsećamo, u okviru projekta “Pošumljavanje javnih zelenih površina u Brestovcu i Spomen-parku u Leskovcu (nastavak rekonstrukcije vegetacije)”, sprovodi se sadnja 350 stabala hrasta, javora, jasena, bresta, lipe, bora i smrče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *