Inkluzivno obrazovanje u muzeološkim ustanovama

unnamed

Leskovac – U Narodnom muzeju u Leskovcu održan je skup o inkluzivnom obrazovanju dece sa nekom vrstom invaliditeta u muzeološkim ustanovama.

Stručni deo skupa pratila je izložba radova dece sa nekom vrstom invalidnosti kao i radionica u stalnoj postavci Narodnog muzeja.

Skup “Inkluzivno obrazovanje u muzeološkim ustanovama” dao je mogućnost da predstavnici muzeja i obrazovnih ustanova predstave primere iz prakse, kao i da upoznaju ostale učesnike sa aktivnostima koje sprovode u cilju poboljšanja kvaliteta života dece sa invaliditetom i njihove socijalizacije.

Kroz realizaciju javnih kampanja radi se i na ublažavanju predrasuda kod šire javnosti, toleranciji i promovisanju prava marginalizovanih grupa.

Ovo je nastavak pilot projekta na uključivanju dece sa invaliditetom u kulturna dešavanja, koji Narodni muzej i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “ 11. oktobar” realizuje već godinu i po dana.

Na skupu su učestvovali: učenici i profesori iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “ 14. oktobar” iz Niša; Škole sa domom za učenike oštećenog sluha iz Kragujevca i leskovačke Škole za osnovno i srednje obrazovanje “ 11. oktobar” i kustosi Narodnog muzeja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *