IVAN MLADENOVIĆ PEŠAČI OD ŠIDA DO HILANDARA ZA POMOĆ DECI OBOLELOJ OD RAKA

Ivan Mladenović, 17. avgusta krenuo je na put dug 1 060 kilometara do Hilandara. Pešačenje do Svete Gore, posvetio je deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, promovišući humanitarni SMS 7175 Udruženja “Uvek sa decom” iz Beograda. Slanjem poruke na ovaj broj, sa simboličnih 100 dinara pomoći ćete da se deci olakšaju dani koje provode na lečenju.

Korak po korak, Ivan Mladenović prelazi put od Šida do Hilandara, gde bi trebalo da stigne 14. septembra. Tokom gotovo pet nedelja pešačenja, u svim mestima: od Sremske Mitrovice, preko Šapca, Ljiga, Kragujevca, Leskovca, Vranja, potom od Kumanova do Đevđelije u Makedoniji i od Metalikosa do Uranopolisa u Grčkoj, animiraće ljude da pomognu deci Srbije koja se leče od raka.

Dnevno pešači oko 40 kilometara.a njegov cilj je da pri susretu sa ljudima, na ovom putu širi svest o teškoćama i problemima sa kojima se mali, a veliki heroji susreću u borbi protiv opake bolesti. Na ovom svojevrsnom hodočašću, poziva ljude da uplate donaciju udruženju “Uvek sa decom” ili da pošalju SMS sa tekstom 7175 na broj 7175.

Prošle godine Ivan je zadivio Srbiju sa humanitarnom akcijom posvećenoj deci oboleloj od raka. U pitanju je bio put Šid-Peking, ukupne dužine 12 000 kilometara koji je prešao sa biciklom.